lørdag den 31. oktober 2015

Nyt på reolen #8

Så er oktober ved at være slut, og jeg giver derfor en opsummering på denne måneds nye bøger. Der er kommet en helt del til reolerne - et par stykker jeg selv har købt og en del fra diverse forlag. Nogen af dem har jeg fået læst, mens der er andre, der endnu venter på at blive åbnet.

"Mig og Earl og den døende pige" af Jesse Andrews
Denne bog fik jeg tilsendt fra forlaget.

"Sanddrømmeren" af Sidsel Katrine Slej
Denne bog fik jeg tilsendt fra forfatteren.

"Efter dig" af Jojo Moyes
Denne bog fik jeg tilsendt fra forlaget.

"Coraline" af Neil Gaiman
Denne bog købte jeg gennem en anden bogblogger - og den var den første bog på mine reoler af Neil Gaiman. Jeg er så glad for den, den er virkelig fin!

"Quidditch gennem tiderne" af Kennilworthy Whisp
Denne bog fik jeg tilsendt fra forlaget.

"Fantastiske skabninger og hvor de findes" af Newt Scamander
Denne bog fik jeg tilsendt fra forlaget.

"Kvinden i toget" af Paula Hawkins
Denne bog fik jeg tilsendt fra forlaget.

"Faldet (After #3)" af Anna Todd
Denne bog fik jeg tilsendt fra forlaget.

"Sort som ibenholt" af Salla Simukka
Denne bog fik jeg tilsendt fra forlaget.

"Mørkets søn" af Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl
Denne bog fik jeg tilsendt fra forfatteren.

"Den første" af Justin Cronin
Denne bog købte jeg i forbindelse med readathon. Det er en ordentlig moppedreng af en fantasy, og planen var egentlig, at jeg skulle have læst den under readathon. Det nåede jeg dog desværre aldrig, så nu står den og pynter, indtil jeg får taget mig mod til at få den læst!

"The Graveyard Book" af Neil Gaiman
Denne bog vandt jeg ved en anden blogger i forbindelse med en read-a-long af bogen i denne måned.

"Portalen til afgrunden" af Chad Corrie
Denne bog vandt jeg i forbindelse med bogvlogathong 2015.

"Keldby slagteren" af Henrik Nordbrandt
Denne bog købte jeg i min lokale Bog og Idé. Jeg manglede en julekalender-bog, og valget faldt på denne. Det er en krimi med et kapitel til hver dag i december, frem til juleaften, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme igang med den!

"Hold me closer" af David Levithan
Denne bog fik jeg tilsendt fra forlaget.

"Rubinrød" af Kerstin Gier
Denne bog fik jeg tilsendt fra forlaget.

"Jeg levede" af Gayle Forman
Denne bog fik jeg tilsendt fra forlaget.

"Hans og Grete" af Neil Gaiman
Denne bog fik jeg tilsendt fra forlaget.

"En hjælpende hånd" af Gillian Flynn
Denne bog fik jeg tilsendt fra forlaget.

"Himlen ved mine fødder" af Jandy Nelson
Denne bog fik jeg tilsendt fra forlaget.

Det betyder altså, at jeg samlet set har fået 20 bøger denne måned. Som i kan se, er der rigtig mange af dem, som er fra diverse forlag, så lige p.t. har jeg masser af læsestof. Jeg klager dog ikke, for jeg glæder mig til at læse hver og en af dem - det er som om, at der ikke helt er nok timer i døgnet lige nu, til at komme igang. Flere af dem har jeg dog allerede læst, og venter blot på at blive anmeldt - men det er ikke kun mig der har travlt; det er også bloggen.

onsdag den 28. oktober 2015

"Efter dig" af Jojo Moyes

Efter dig af Jojo Moyes, 398 sider, Cicero, 2015

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Halvandet år efter at Lou er blevet forladt af Will, kæmper hun stadig for at komme videre i sit liv. Dagene tilbringer hun med at arbejde som servitrice i en trøstesløs lufthavnspub, og nætterne alene i sin triste, halvtomme lejlighed. Lige indtil den sene aften, hvor det ringer på hendes dør...

Jeg havde ret store forventninger til denne bog - jeg læste "Mig før dig" af Jojo Moyes (som jo også er forgængeren), og den gjorde et kæmpe indtryk på mig. Derfor glædede jeg mig til at se, om Moyes kunne leve op til hendes store forgænger, som satte store spor i jeg selv og mange andre.

Samtidig med at jeg glædede mig, var jeg også ret skeptisk. Jeg kunne ikke umiddelbart forestille mig en fortsættelse til en så vild bog som "Mig før dig", og slet ikke på grund af dens slutning. Men denne skulle nu alligevel have chancen.

Det er en rigtig fin historie der ligger i bogen. Den er sød og finurlig - Moyes har skrevet en dejlig kærlighedshistorie igen. Men samtidig har jeg svært ved at se denne som en fortsættelse. Jo, det var rart at møde Lou igen og høre om hendes liv - men det virker desværre som om, at Jojo Moyes har skrevet denne bog, for blot at gøre det. Der er for mange ting, der bare minder om den anden, og det er rigtig ærgerligt.

Jeg vil bedre kunne se denne bog som selvstændig - en ny historie og nye personer. Det er jeg sikker på ville have gjort bogen bedre. Jeg mener dog ikke, at denne bog er dårlig - men den lever bare ikke op til "Mig før dig", og jeg synes heller ikke rigtig, at den burde være blevet skrevet som en fortsættelse.

Sproget og følelserne i bogen er typisk Jojo Moyes. Det er nemt at fornemme, at det er denne fantastiske kvindelige forfatter, der har helt styr på, hvordan man skal prikke til folks følelser.

Men fordi at det virker som om at det er en fortsættelse, blot for at være det, giver jeg den kun 3 stjerner. Det ødelagde desværre en del af oplevelsen for mig. Men jeg er sikker på, at hvis bogen havde været skrevet som en selvstændig, så havde det været en helt anden, og måske mere følsom, oplevelse.


mandag den 26. oktober 2015

"Quidditch gennem tiderne" af Kennilworthy Whisp

Quidditch gennem tiderne af Kennilworthy Whisp, 103 sider, Gyldendal, 2015

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Har du nogensinde spurgt dig selv, hvordan smashere egentlig blev til, eller hvorfor Wigtown-vandrere har billeder af kødøkser på deres spilledragter? Svarene finder du i Quidditch gennem tiderne. Quidditchfans bruger denne uvurderlige bog næsten hver eneste dag, og det siges, at det er Harry Potters yndlingsbog.

Da jeg modtog pakken med denne bog i fra Gyldendal, blev jeg rigtig rigtig glad! Jeg har tidligere på året fået læst Harry Potter-serien for første gang, og jeg følte på en eller anden måde, at jeg ikke havde fået nok. Og nu kunne jeg få lidt mere!

Bogen indeholder en masse små, fine illustrationer i bedste Harry Potter-stil. De er super søde og passer rigtig godt ind i bogens tema. Den giver følelsen af, at sidde med en rigtig undervisningsbog fra Hogwarts. Kan det blive bedre?

Bogen er rigtig fin, hvis man ønsker mere info om Quidditch. Den er ikke en historie som sådan, mere en form for et opslagsværk. Jeg vil måske endda gå med til at kalde den nørdet - men den er nu ret sej. Der er en hel masse informationer i bogen, som jeg ikke fik med i Harry Potter-bøgerne - og det er ret sjovt at få lidt mere baggrundsviden og ekstra bonusinfo.

Derudover er den også super fin! Den står så flot på min reol - der er nogen gammeldags, men alligevel nyt, over den.

Ønsker man at vide mere om Quidditch, få lidt mere Harry Potter og blot hyggelæse lidt, er denne bog helt sikkert et skud værd!


lørdag den 24. oktober 2015

"Mig og Earl og den døende pige" af Jesse Andrews

Mig og Earl og den døende pige af Jesse Andrews, 308 sider, People's Press, 2015

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Mig:
Mit navn er Greg Gaines. Jeg er 17 år, og det er mig, der har skrevet den her bog. Mit udseende er ret utilfredsstillende, og min intelligens er heller ikke overvældende høj. Jeg er faktisk ikke engang sikker op, at jeg er et menneske.

Earl:
Earl Jackson er min eneste ven. Vi laver halvdårlige film sammen, og vores store idol er Werner Herzog. Earl er generelt ret voldelig.

Den døende pige:
I 3.g. tvang min mor mig til at blive venner med en pige, som havde kræft.
Det ødelagde hele mit liv.

Bagsideteksten på denne bog, fik mig til at glæde mig virkelig meget til at læse den. Den lød virkelig spændende - og som om, at der kom nogle ret svære teenage-problemstillinger op. Greg Gaines lød som en speciel type - men langt fra lige så speciel som Earl.

Bogen starter stille og roligt ud, vi får nogle informationer om Earl og Greg, men ikke mange. Det virker ikke som om, at der er nogen egentlig historie til bogen. Dette ændrer sig desværre ikke rigtig gennem resten af bogen. Desværre føler jeg, at det bare er en stor beskrivelse af et teenageliv, og der mangler ligesom noget.

Selve sproget i bogen er let læseligt. Det er Greg selv der fortæller, og det fungerer egentlig meget godt. Han er 17 år - og jeg ved ikke, om det er bevidst eller ubevidst, men sproget virker også som noget, en 17-årig dreng ville bruge. Det er meget let og ligetil - indimellem sniger der sig nogle "store" ord ind, som giver mig den her teenage-dreng-tankegang.

Jeg blev desværre bare skuffet over bogen. Jeg mangler noget handling, jeg mangler noget, der ikke blot er beskrivelser af personerne og deres relationer. Og det er ærgerligt, for det virker som om, at forfatteren gerne har villet noget med bogen - det er bare ikke kommet frem.

Dermed skal det ikke være sagt, at jeg synes den var dårlig. Den var hyggelig og sød - jeg nød at læse den, fordi den ikke krævede de helt store tanker fra min side af. Det hele kom meget af sig selv - og det var rart at det var sådan. Det passede lige ind i min læse-periode på daværende tidspunkt.

Jeg vil helt sikkert gerne forsøge mig med mere af Jesse Andrews, hvis der kommer mere.


torsdag den 22. oktober 2015

"Mere end det" af Patrick Ness

Mere end det af Patrick Ness, 448 sider, Gyldendal, 2015

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Seth er druknet. Han ved, at han er druknet, for han mærkede sit hoved blive knust mod klipperne og bølgerne skulle ind over ham. Forslået og nøgen vågner han uden for et hus, der er helt velkendt og samtidigt fremmed. Seth tror, han er havnet i helvede, og alene i en øde verden prøver han at huske, hvad der er sket med ham, og at finde mening i det.

Denne bog er mit første møde med Patrick Ness. Jeg har kun hørt godt om ham, og jeg havde derfor også ret store forventninger til bogen.

Den unge Seth vågner op og skal pludselig lære sig selv at kende på en måde, man ikke regnede med, at man skulle. Vi følger hans rejse gennem denne underlige verden og ser hvordan han lærer hvad der sker - og hvad han skal gøre.

Jeg var snot-forvirret hele vejen igennem bogen - men det gjorde egentlig ikke noget, for det var på en god måde. På grund af forvirringen fik jeg hele tiden lyst til at vide mere - jeg ville hele tiden vide, hvad der nu skulle ske, og hvad Seth nu ville gøre.

Jeg er positivt overrasket over Ness, og dette på trods af, at jeg kun havde hørt godt. Jeg er helt vild med denne bog - den er så forvirrende, umulig og helt fantastisk på samme tid.

Sproget er kringlet - men ikke, så man ikke forstår det. Det er blot med til at gøre det hele endnu mere forvirrende på den fede måde.

Skulle jeg beskrive bogen med ét ord ville det, sjovt nok, være forvirrende. Men helt sikkert på den ultimativt fedeste måde. Jeg er endnu ikke klar over, hvad der egentlig er sket i bogen, ikke helt med sikkerhed. Men den gav mig helt sikkert noget at tænke over.

Bogen har givet mig blod på tanden til at læse mere af Patrick Ness. Ud fra denne bog at dømme, så er han helt fantastisk!


lørdag den 17. oktober 2015

Dewey's readathon - efterår 2015 #2

Dette indlæg vil blive opdateret løbende under hele readathon'et. Jeg vil forsøge at tage en masse billeder til indlægget og sørge for, at i kan fornemme hyggen hjemme hos mig.

Kl. 13.26 - Nu er det snart...
Nu går vi snart igang! Jeg er helt klar - der er snacks, lejligheden er ren og bøgerne er på plads. Jeg er trukket i mit hyggelige tøj og sidder nu blot og venter!

Kl. 14.00 - Nu er det nu!
Så går vi igang. Jojo Moyes er helt klar til at blive læst - katten er dog gået omkuld i fodenden - mon hun hepper på mig?

Kl. 14.59 - Frokosttid
Nu har jeg været igang i en time og jeg kan mærke sulten nærme sig. Jeg vil derfor tage mig lidt fokost inden jeg går videre med læsningen. Jeg har fået læst 54 sider i "Efter dig" af Jojo Moyes, og har besluttet mig for at tage en pause fra den. Efter frokosten går jeg videre med "The Graveyard Book" af Neil Gaiman.

Kl. 16.42 - Katten sover stadig...
Efter frokosten læste jeg 10 sider i "The Graveyard Book", inden jeg vurderede, at den krævede for meget koncentration for mig lige i øjeblikket. Jeg kan mærke, at jeg begynder at blive lidt træt - selvom det er tidligt. Jeg fortsatte derfor med "Efter dig" og har fået læst 68 sider mere i den. Katten sover stadig i fodenden og har næsten ikke flyttet sig (bortset fra den ene gang hun har været ude efter mad).


Kl. 18.14 - Katten har rejst sig...
Klokken er nu ved at være aftensmadstid, og det betyder også pause for mig. Jeg har læst "Quidditch gennem tiderne" færdig - og jeg har omkring 100 sider tilbage i "Efter dig" af Jojo Moyes. Jeg har helt ærligt svært ved at lægge bogen fra mig. Men katten har rejst sig og kæresten har lavet mad - og så er det måske meget sundt med en lille pause.

Kl. 19.09 - Jeg er mæt, men tørstig efter mere...
...læsestof. Aftensmaden er nu indtaget, og jeg er klar til at læse de sidste sider i "Efter dig"!

Kl. 21.14 - Katten ligner en der tænker...
Klokken har nu passeret 21 og min træthed kommer stille og roligt. Katten sidder og kigger betænksomt ud ad vinduet - det ligner endda, at hun tænker lige så meget som jeg gør. For jeg har netop lige afsluttet "Efter dig" af Jojo Moyes, og ved ikke helt hvad jeg skal mene om den. Den er en sød historie - men prøver Jojo for meget? Jeg vil nu fortsætte med "The Graveyard Book" resten af aftenen - og sige godnat her på blokken. Jeg er muligvis vågen lidt endnu og på Instagram også, men jeg skal have lov at sove mine 8 timer - og det bliver snart kan jeg også mærke. Jeg håber i alle har haft en fantastisk dag, og glæder jer lige så meget til den sidste del i morgen, som jeg selv gør!

Kl 08.16 - Katten sover.... igen...
Efter en god nats søvn, er jeg nu klar til at fortsætte. Jeg skal lige have en kop te, have flyttet kæresten over i hans side af sengen - og så er jeg klar til at fortsætte med 'The Graveyard Book' af Neil Gaiman!

Kl. 09.14 - Sengen er bare for hyggelig!
Jeg har nu i en time forsøgt at koncentrere mig om 'The Graveyard Book', men det er som om, at min hjerne slet ikke vil forstå det engelske sprog lige nu. Derfor starter jeg på 'Coraline' af Neil Gaiman efter af have set Xenias fine video på Instagram!


Kl. 11.08 - Katten er her igen..
Morgenmaden er nu indtaget og katten har lagt sig i fodenden igen. Nu læser jeg videre på 'Coraline' og forventer at læse den færdig!

Kl. 12.06 - 3. afsluttede bog
Jeg har nu læst Coraline færdig. Den er fantastisk og perfekt og... Wow! Den kan alt det, en bog skal kunne. Wow - jeg er ret overvældet over den. Nu vil jeg holde en pause, tjekke op på de andre blogs og så finde den næste bog, som jeg kan gå igang med. Der er ikke lang tid tilbage, men jeg kan da nå at begynde på en bog.

Kl. 12.46 - Slutspurten begynder nu!
Jeg går nu igang med den sidste bog - det bliver ikke nogle af de bøger, der her været på min TBR-liste, for dem er jeg ikke i humør til. Derimod starter jeg på 'Sanddrømmeren', og håber på at få et dejligt univers at opleve. Vi ses klokken 14!

Kl. 14.00 - Slut for denne gang...
Så er Deweys readathon slut for denne gang. Jeg har virkelig nydt at kunne være helt med denne gang. Jeg må dog ærligt sige, at jeg ikke synes andendagen er gået helt så godt - jeg føler det blev lidt mere løst og ikke nær så koncentreret. Men jeg har nydt til at følge med på Instagram og hos andre bloggere - det har været så fedt!
Jeg har selv fået læst en hel del - mere end jeg faktisk forventede. Jeg har i alt fået læst 543 sider og færdiggjort 3 bøger. Jeg er stolt - og det er rart. Jeg håber at i alle har haft det lige så fantastisk, som jeg selv har!

fredag den 16. oktober 2015

Dewey's readathon - efterår 2015 #1

Det er efterhånden tid til Dewey's readathon. Det er i morgen, lørdag, og denne gang har jeg valgt at forberede mig lidt. Sidste gang, i foråret. forberedte jeg min på ingen måde og tog det hele lidt på gefühl. Men nu har jeg lavet en bogstak og i morgen tidlig tager jeg ud og handler de sidste snacks, så jeg er 100 % klar til et læse-marathon.

Som jeg skrev, havde jeg valgt mig en læsestak. På billedet ser i den, og her vil jeg uddybe den lidt mere:

  1. "Den første" af Justin Cronin - Denne bog var jeg nede og købe i boghandleren. Om jeg får den læst, ved jeg faktisk ikke. Men jeg gik derned, for at købe en bog specielt til readathon - og da jeg fik fortalt om den, lød den vanvittigt spændende, og jeg var klar til at læse den med det samme. Men jo mere jeg kigger på den, jo større frygt får jeg for den - den er på 1020 sider!
  2. "Efter dig" af Jojo Moyes - Denne er jeg faktisk allerede igang med. Jeg håber på at kunne nå at læse den færdig, for jeg nyder den ret meget. Det er et glædeligt gensyn med Louisa Clark!
  3. "The Graveyard Book" af Neil Gaiman - Denne bog vandt jeg hos Malene i forbindelse med hende og Rikkes readalong. Derfor er jeg også igang med denne, og håber da helt sikkert på, at få læst lidt mere i den. Den er på engelsk, så jeg bruger en del ekstra tid på at forstå og leve mig ind i det hele, men det synes jeg ikke gør noget. Et readathon handler ikke om hvor meget man læser, men blot at man gør det.
  4. "Fantastiske skabninger og hvor de findes" af Newt Scarmander og "Quidditch gennem tiderne" af Kennilworthy Whisp - Dette er nogle små, søde bøger, der omhandler noget de fleste af os kender til: Harry Potter. Jeg forventer at bruge disse to som en slags "pause" fra de lidt tungere bøger.
Jeg har altså planlagt at læse 5 bøger. Om jeg når dem alle ved jeg ikke - måske kommer jeg endda til at skifte nogle ud. Det kan jeg ikke sige på forhånd, dette er blot en forestilling.

Ud over bøger, er det hyggelige jo også vigtigt. Jeg har i dag bagt 2 æbletærter, som står klar med creme fraiche til at hygge med. Derudover lavede jeg mad til to dage, da jeg lavede aftensmad i dag, så det er nemt og lige til at varme op. Og så, som jeg tidligere har skrevet, skal jeg en tur ud og handle i morgen, for at få styr på det sidste.

Når readathon starter i morgen kl. 14, kommer der et indlæg op på bloggen. Dette vil jeg opdatere i løbet af readathon, således at der ikke kommer 10 indlæg fra min side. Hvis du ønsker at læse med om mit readathon, skal du derfor blot holde dig opdateret i dét indlæg. Derudover kommer jeg også til at bruge Instagram og måske Twitter. Følg endelig med - jeg glæder mig i hvert fald til at læse om jeres readathon!

God læselyst!

onsdag den 14. oktober 2015

Vinder af giveaway - "Seks år" af Harlan Coben

Så har vi nået den 14. oktober og det betyder, at der skal findes en vinder af giveaway'en af "Seks år" af Harlan Coben. Jeg skrev alle deltagernes navne på hver sin seddel, lagde dem i en beholder og fik min kæreste til at trække et navn - det lovede han mig nemlig, at han var god til.


Den heldige vinder er Kristina Larsen, som er vild med "Afdeling Q"-bøgerne! Stort tillykke! Jeg har sendt dig en e-mail, som du meget gerne må tjekke op på, så du kan modtage bogen.

Tusind tak til alle jer der deltog - og tak til forlaget Gad, som har været så søde at sponsorere bogen!

tirsdag den 13. oktober 2015

"Ravmedaljonen (Pigen fra havet #1)" og "Tågeskjoldet (Pigen fra havet #2)" af Bodil El Jørgensen

Ravmedaljonen (Pigen fra havet #1) og Tågeskjoldet (Pigen fra havet #2) af Bodil El Jørgensen, 155 og 140 sider, Gyldendal, 2015

Disse bøger er eksemplarer fra forlaget.

Svava kender ikke sin fortid. Som ganske lille blev hun fundet på stranden med en sjælden ravmedaljon om halsen. Men ingen ved, hvor hun kom fra.

Folk i byen sladrer om Svava bag hendes ryg. Noget tuder på, at hun har farlige, overnaturlige evner. Drengen Elmon er den eneste, som vil hjælpe hende med at finde sandheden. Men kan deres venskab holde, når der sker uforklarlige ting omkring Svava, og hadet mod hende vokser?

(Jeg har kun nedskrevet bagsideteksten fra den første bog, for ikke at afsløre nogen videre handling.)

Da jeg læste disse to bøger, kom jeg med det samme til at tænke på Yaxhiri-serien, som jeg elskede da jeg var yngre. Rent handlingsmæssigt ser jeg nogle ligheder, som gør, at jeg er vild med begge serier.

I disse bøger er der et super godt univers, som er bygget op, således at mindre børn også kan følge med. Det er veludført og med detaljer som børn også ved hvad er. Det er bl.a. en af de ting der er med til at afgøre, at dette er en super god bog til de mindre børn.

Bøgerne er skrevet i et godt og let-læseligt sprog, så der kan blive læst op af forælderen eller at barnet selv kan læse bøgerne. Bag på bøgerne står der "Alder: fra 10 år", og det er jeg helt enig i. Den måde bogen er skrevet og sat op på, fungerer rigtig godt.

Handlingen er, som skrevet, rigtig god. Der sker en masse ting, som er med til at holde spændingen - specielt kan jeg forestille mig at den er god for de mindre børn, da disse normalt keder sig ret hurtigt. Jeg vil vurdere, at disse er gode til at holde spændingen hos børnene. Dog ikke kun hos børnene - jeg nød også spændingen og uvisheden om, hvad der nu ville ske.

Når jeg giver denne bog karakterer, gør jeg det ikke efter, hvorvidt jeg selv syntes om den, selvom det også spiller lidt ind, men derimod efter, hvordan jeg mener, at denne bog passer på den pågældende aldersgruppe - både mht. genre, stil og opsætning. Og hele vejen rundt, er der ingen tvivl om, at disse skal have 4 stjerner. Det hele fungerer rigtig godt - der er nogle småting, såsom nogle "svære" ord, der godt kunne ændres, men det er ikke noget der gør bogen dårlig.


søndag den 11. oktober 2015

"Mig før dig" af Jojo Moyes

Mig før dig af Jojo Moyes, 439 sider, Cicero, 2012

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Lou Clark ved en masse ting.
Hun ved, hvor mange skridt der er fra bussen og hjem. Hun ved, at hun elsker sit arbejde på The Buttered Bun, og hun ved, at hun måske ikke elsker sin kæreste Patrick så højt, som hun burde.

Hvad Lou ikke ved, er at hun lige om lidt mister sit job, og at det bestemt ikke er nemt at få et nyt.

Will Traynor ved, at han ikke længere har lyst til at leve.
Han ved, at livet nu føles småt og glædesløst, efter at han er blevet lam i stort set hele kroppen - og han ved præcis, hvordan han vil gøre en ende på elendigheden.

Hvad Will ikke ved, er, at Lou lige om lidt vil bryde ind i hans liv og gøre hans dagligdag knap så farveløs.

Og hvad ingen af dem ved, er, at de kommer til at forandre hinandens liv for evigt.

Dette var en genlæsning af bogen. Jeg vidste altså hvad jeg kunne forvente og at jeg altid skulle sørge for at have Kleenex i nærheden. Men selvom jeg allerede kendte til indholdet, gjorde det mig ingenting at læse bogen igen, for jeg elskede elskede elskede den, da jeg læste den første gang.

Noget af det, der imponerer mig ved bogen er den realisme, der følger med hele vejen igennem. De to hovedpersoner, Lou og Will bliver ikke venner på et splitsekund. De skal lære hinanden at kende først - og lære hinandens grænser. Det synes jeg er rart at se, idet det ofte, i en bog, er sådan, at man springer meget hurtigt ud i tingene.

En helt anden ting, som gør bogen til noget ekstra for mig, er at den tager et tabu op. Og dette tabu-emne kan nemt skabe en debat. Jeg vil ikke komme nærmere ind på hvad det er, i frygt for at afsløre noget, for folk der endnu ikke har læst bogen. Men jeg synes det er et vigtigt emne at tage op - og så synes jeg, at det er helt fantastisk, at det kan blive gjort i denne enestående bog.

For begge personer, er der en personlig udvikling, der ikke er til at komme udenom. De udvikler sig med hjælp fra hinanden, og bliver begge mere modne og selvbevidste. Det er rart at se, at selvom man er et voksent menneske, kan man sagtens lære noget fra andre.

Nathans humor i bogen, er også en ting, der giver bogen et ekstra løft. På grund af tabu-emnet og hele handlingen i bogen, kan det hele godt blive lidt mørkt og dystert - men så kommer Nathan ind og løfter det hele op igen. Det fungerer rigtig godt, og jeg er sikker på, at jeg ville elske at snakke med Nathan.

Alt i alt kan jeg ikke sige andet, end at dette er en fantastisk bog. Den ligger helt sikkert på top 5 over alle de bøger jeg nogensinde har læst - jeg vil næsten gå så langt, som til at sige, at den ligger som nummer 1. Læs læs læs, hvis du endnu ikke har gjort det!


torsdag den 8. oktober 2015

Pigen bag skærmen

Jeg har efterhånden set en del indlæg efterhånden, hvor bloggere fortæller om hvem de er - udover hvem de er på bloggen. Jeg er vild med de indlæg og tænkte derfor, at jeg også ville lave et selv. For jeg er andet en hende bloggeren, der elsker at læse og anmelder dem her. Så hvem er jeg derudover? Det giver jeg jer chancen for at finde ud af nu, med 10 tilfældige facts, som ikke omhandler bøger.


  1. Jeg er en barnlig voksen - i hvert fald hvis man spørger min kæreste!
  2. Jeg har haft mange hobbyer, derunder puzzespil, scrapbøger, foto, musik og film
  3. Jeg bor med en skøn skøn kat og min søde kæreste - det har jeg gjort i over 2 år (katten dog kun 1 år)
  4. Jeg bliver ofte kaldt hypokonder - der skal ikke meget til, før end jeg går til læge eller på skadestuen. Tit er der ingenting galt, men jeg vil bare lige være sikker - internettet sagde jo, at min albue var brækket
  5. Jeg kan ikke holde mig vågen når jeg ser film - 9 ud af 10 gange falder jeg i søvn
  6. Jeg har en stor drøm om at arbejde med unge mennesker, og er derfor ved at uddanne mig til pædagog
  7. Jeg har ikke kørekort, så derfor transporterer jeg mig selv rundt på scooter
  8. Jeg har dårlige knæ, så jeg må ikke løbe, gå for langt eller overanstrenge mine knæ ved hop eller mærkelige bevægelser
  9. Jeg har en meget fast søvnrytme. I hverdagen går jeg i seng klokken 21.30 og står op klokken 6.30, mens jeg i weekender går i seng klokken 23 og står op klokken 8. Dermed sover jeg altid 8 timer - ellers får jeg migræneanfald
  10. Jeg er meget genert og har svært ved at opretholde en dialog med mennesker jeg ikke kender - jeg ser helst, at det er de andre der holder samtalen igang, så jeg blot skal svare.

Det var altså 10 facts. Jeg synes faktisk det var halv-svært at komme på så mange ting, som også gerne skulle være forskellige. Men samtidig var det også sjovt, at skulle tænke sådan over det. Er der nogen af dem, som også passer på jer? Eller har i nogle helt andre sjove facts?

tirsdag den 6. oktober 2015

"Isla og jagten på lykke (Anna og det franske kys #3)" af Stephanie Perkins

Isla og jagten på lykke (Anna og det franske kys #3) af Stephanie Perkins, 345 sider, Lindhardt og Ringhof, 2015

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Isla har i fire år haft et crush på den indadvendte tegner, Josh, som hun går i klasse med på School og America i Paris. I sommerferien møder hun ham tilfældigt på Manhattan, og romantikken begynder at blomstre.

Men i løbet af skoleåret er både hun og Josh dog tvunget til at konfrontere nogle svære udfordringer, som mange unge må gå igennem: drama i familien, usikkerhed omkring ens valg for fremtiden og risikoen for at blive adskilt.

Med New York, Paris og Barcelona som baggrund byder denne søde og fantastiske historie om ægte kærlighed på et gensyn med de elskede karakterer Anna, Étienne, Lola og Cricket fra bøgerne "Anna og det franske kys" og "Lola og naboens søn".

Jeg havde helt bestemt glædet mig til at læse denne bog. "Anna og det franske kys" elskede jeg og "Lola og naboens søn" gjorde ikke det store indtryk på mig - og netop derfor glædede jeg mig til at se, hvordan denne bog ville være for mig.

Jeg nød rigtig meget, at man genså alle de gamle og velkendte karakterer, som jeg var så glad for. Og jeg var rigtig glad for, at man genså dem og kunne genkende deres personligheder - der manglede ikke noget. De var som de skulle være.

Jeg synes det var rigtig ærgerligt at forholdet mellem de to unge mennesker, Isla og Josh, går så hurtigt som det går. For mig er det meget urealistisk, at det hele går så stærkt, og det ødelægger desværre lidt af den ellers fantastiske oplevelse, som denne bog gav mig. For selvom det gik lidt stærkt mellem de to, kunne jeg alligevel ikke lade være med at ville have mere og jeg var hele tiden nødt til lige at læse et kapitel mere. Det var en rigtig dejlig følelse.

Jeg så Isla som en ung og uskyldig pige, som forsøgte sig med at være voksen. Det lykkedes ikke altid, men man kunne alligevel ikke lade være med at grine lidt over hendes forsøg, da de ofte koksede på en morsom måde. Og det var med til at give nogle af de ellers ret seriøse passager lidt humor.

Der er ingen tvivl om, at jeg synes Stephanie Perkins har gjort et bedre stykke arbejde med denne bog, end med "Lola og naboens søn". Jeg må dog samtidig sige, at hun ikke har gjort det bedre end "Anna og det franske kys". Men det gør slet ikke noget - for de to bøger er så forskellige, og jeg tror måske ikke det havde været et lige så glædeligt gensyn med Anna og Étienne, hvis denne bog havde toppet den anden.

Alt i alt synes jeg det er rigtig sød bog. Den har sat sig i mit hjerte - for der er bare noget over den uskyldige og uvidende kærlighed; selvom det hele går lidt stærkt. Jeg nød den - og jeg nød at læse noget mere fra Stephanie Perkins. Jeg må dog indrømme, at jeg er lidt ked af, at det er slut med alle de fantastiske karakterer fra hendes historier.


mandag den 5. oktober 2015

Bogblik på... september

September har nået sin ende for denne gang og jeg har lavet en liste over de bøger, jeg har nået at læse. September har, for mig, været en travl måned og jeg har skullet forholde mig til en masse nye ting, så læsningen har ikke været sat som det vigtigste på min dagsorden. Men på trods af det, har jeg alligevel fået læst nogle bøger.

I september nåede jeg at læse 4 bøger:

1. "Offer uden ansigt" af Stefan Ahnhem, 3/5 stjerner
2. "Logbog fra et livsforlis" af Erik Valeur, 3/5 stjerner
3. "Lotus Blues (Martin Benner #1)" af Kristina Ohlsson, 5/5 stjerner
4. "Seks år" af Harlan Coben, 5/5 stjerner

I september måned er jeg begyndt på min uddannelse som pædagog. Jeg har derfor skullet indsuge en hel masse nye indtryk - og også forholde mig til dem. Jeg har skulle lære at være igang med en uddannelse, at skulle være forberedt og forberede hjemmefra på et helt andet plan, end jeg har været vant til. Det har været en omvæltning for mig, men jeg synes selv, at jeg har fået det klaret ret godt indtil videre.

Samtidig har min kæreste og jeg prøvet at få en hverdag til at fungere, hvor vi begge to var ude af lejligheden meget af dagen - madlavning, rengøring og afslapning skal passe sammen, og det har været lettere besværligt, efter 3 måneder, hvor jeg har gået hjemme. Men det hele er nu faldet på plads, og jeg føler dermed også, at jeg har langt mere tid til at slappe af og sidde med en god bog.

Mine absolutte favorit denne måned, må helt sikkert være "Lotus Blues" af Kristina Ohlsson - skarpt efterfulgt af "Seks år" af Harlan Coben. Det har altså været en rigtig god krimi-måned for mig.

Den bog der skuffede er "Offer uden ansigt" af Stefan Ahnhem. I hans signering lovede han mig søvnløse nætter, men det fik jeg ikke. Om jeg måske bare er en stærk tøs eller om jeg ikke fangede hans skrivestil ved jeg ikke. Men det ærgrede mig rigtig meget, for jeg havde glædet mig til at læse den!

lørdag den 3. oktober 2015

Giveaway - "Seks år" af Harlan Coben (afsluttet)

I går kom der en anmeldelse af "Seks år" af Harlan Coben her på bloggen. Hvis ikke i allerede har læst den, kan jeg fortælle jer, at jeg er fuldstændig vild med Harlan Coben! Han har sat sine spor i mig, og jeg mener, at han gør et fantastisk stykke arbejde.

Netop derfor er jeg virkelig glad for, at Gads forlag ville sponsorere en bog, så jeg kunne holde en giveaway for jer. Jeg har lyst til at dele bogen med jer, så i kan få en (forhåbentlig) lige så fantastisk oplevelse, som jeg selv har fået!


Alt du skal gøre for at vinde, er at skrive i kommentarfeltet hvilken krimi der har gjort størst indtryk på dig - og hvorfor. Husk også at skrive din e-mail, så jeg kan komme i kontakt med vinderen. Konkurrencen løber frem til d. 14. oktober, og jeg vil finde en vinder hurtigst muligt derefter. For at deltage skal du desuden have dansk postadresse.

Jeg glæder mig rigtig meget til at læse jeres svar - og jeg glæder mig endnu mere, til at finde den heldige vinder, og give en fantastisk læseoplevelse videre!

fredag den 2. oktober 2015

"Seks år" af Harlan Coben

Seks år af Harlan Coben, 301 sider, Gads forlag, 2015

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Det er seks år siden, Jake Fisher var vidne til, at hans livs kærlighed, Natalie, giftede sig med en anden mand. I seks år har Jake begravet sig i sit arbejde på universitet. I seks år har han holdt sit løfte til Natalie om at lade hende være i fred, og i seks år har tanken om Natalie og hendes ægtemand, Todd, pint og plaget ham.

Da Jake falder over Todds dødsannonce, kan han ikke nære sig for at deltage i begravelsen. Her får han et glimt af Todds enke, sådan som han havde håbet - men kvinden er ikke Natalie...

Jake sætter sig for at opklare, hvad der er sket med Natalie, og inden længe er han viklet ind i et spind af løgne og bedrag, der er tæt på at koste ham livet.

Lige siden jeg læste "Savner dig" af Harlan Coben, har jeg glædet mig til at læse noget mere af ham. Som i måske kan huske, var jeg ovenud begejstret for den, og var overbevist om, at han kunne fange mig i hans historie igen. Og jeg må sige, at han ikke skuffede - heldigvis.

Vi møder Jake, som på en og samme tid virker som en moden mand - men også som en gammel mand. Det er tydeligt at mærke på  ham, at der er noget der tynger ham, og at han virkelig ønsker at finde ud af, hvordan det hele hænger sammen.

Det er en virkelig fængende og spændende krimi, som fungerer helt vildt godt, selvom vores hovedperson ikke er en kriminalinspektør. Det er jeg virkelig fan af - det gør det hele lidt mere realistisk; og jeg synes også, at jeg på den måde har nemmere ved at sætte mig ind i hovedpersonens tanker.

Noget af det der også gør, at den er fængende og spændende er, at Harlan Coben har en helt fantastisk skrivestil. Den er meget realistisk og ligetil - man føler sig ikke udvidende som læser. Det hele kører bare og der er ingen kedelige passager til at få læseren til at miste lysten.

Jeg vil på en måde vurdere denne krimi til at være en krimi til kvinder. Selvfølgelig kan den også læses af mænd, men jeg tror bestemt også at kvinder vil blive fanget af historien på en helt anden måde. Grunden til at jeg har denne tanke er, at der er det her element af kærlighed i den, som jeg helt bestemt mener, at kvinder vil mene giver bogen lidt ekstra.

Denne krimi er en ægte efterårs-krimi, som jeg ikke mener vil skuffe. Den er hyggelig, uhyggelig og virkelig spændende. Jeg har allerede anbefalet den til folk, som spørger om forslag til en krimi - for den er helt fantastisk. Det er helt bestemt en af de bedste krimier, jeg har læst i år!