torsdag den 30. juli 2015

"Dræb ikke en sangfugl" af Harper Lee

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee, 366 sider, Lindhardt og Ringhof, 2015

Den lille sydstatsby Maycomb er fyldt med fordomme, vold og hykleri, så da byens respekterede sagfører, Atticus Finch, påtager sig forsvaret af en sort mand, der er anklaget for at have voldtaget en hvid kvinde, får det store konsekvenser for den lille by.

Set gennem øjnene på den niårige Scout Finch udforsker Harper Lee med hjertevarmende humor de voksnes irrationelle holdning til race og samfundsklasse i 1930'ernes Alabama.

Jeg må helt ærligt indrømme, at jeg ikke helt vidste, om jeg egentlig havde lyst til at læse denne bog, inden jeg gik igang. Jeg har aldrig været meget for bøger fra "gamle dage" og bøger der fortæller om vores historie. Faktisk plejer disse at kede mig en hel del - men alligevel besluttede jeg mig for, at denne bog var jeg altså nødt til at læse.

Så det gjorde jeg! Vi møder den unge Scout, hendes bror, Jem, hendes far, Atticus, og en del af byens beboere. Faktisk møder man ret mange mennesker, og selvom jeg havde ret svært ved at finde rundt i dem allesammen, må jeg indrømme, at det faktisk ikke rigtig gjorde noget. For mig var det ikke personerne der var vigtige - men derimod deres udtalelser og handlinger i forhold til handlingen i bogen.

Det er første gang jeg læser en bog, hvor jeg ikke har været fuldstændig bidt af den, men alligevel har elsket den så inderligt, når jeg har vendt den sidste side. Det er en virkelig mærkelig følelse, men det er sådan jeg har det. Den er så helt fantastisk og der er så mange super fede passager i den, at jeg ikke kan lade være med at elske den - og det er på trods af, at jeg ikke anede hvad jeg skulle mene (eller om jeg overhovedet skulle læse videre) da jeg var igang med den.

Og når jeg sidder med denne følelse tilbage, er der ingen tvivl om, at bogen skal have 5 stjerner. På en helt vanvittig måde, fik den mig virkelig, og flere gange endda, til at tænke over, hvordan man egentlig burde behandle andre mennesker. Den er fuld af kærlighed, venskab, sorg og kloge ord - og når disse ting er der, er bogen jo nærmest perfekt, er den ikke?


tirsdag den 28. juli 2015

Bogbloggertræf 2015 - ses vi?

Jeg er ret ny inden for bloggerverdenen - specielt hvis man kigger på mange af de andre bogbloggere her fra Danmark. Alligevel har jeg været så heldig at opdage dét, som hedder bogbloggertræf. Det afholdes i år til september, og jeg har netop her i weekenden tilmeldt mig.

Jeg glæder mig rigtig meget til at komme afsted - og samtidig er jeg også rigtig spændt. Det betyder, at jeg pludselig skal møde en hel masse af de folk der sidder bag skærmene, på nogle af de blogs jeg læser. Det betyder, at jeg for første gang skal være samlet med en masse folk, som har samme passion som jeg selv. Og det betyder garanteret også, at der kommer nye venskaber ind i mit liv.

Jeg har ikke rigtigt nogle venner, som jeg som sådan kan snakke litteratur med - og dem jeg har, læser ofte ikke den samme slags litteratur som jeg selv gør. Det gør de andre bogbloggere ofte - og hvor jeg dog glæder mig til at kunne sige hej til dem og til at kunne sætte et rigtigt ansigt på dem.

Det kan måske virke tosset - men hvor fantastisk er det ikke lige, at kunne samles om sin passion med andre mennesker? Det er så vildt for mig. Ét er jo, at man kan tage til diverse messer - men det er bare ikke helt det samme, vel? Jeg var fx på Krimimessen i Horsens i år, og dette var en vild oplevelse - men det er bare ikke helt på samme måde, da man ikke rigtig snakker med de andre gæster, som man vil gøre til dette bogbloggertræf. Derfor, er dette et event, jeg nærmest tæller dagene ned til.

Jeg glæder mig så meget, at jeg allerede nu ved, at jeg en uge inden er klar til at aflyse, fordi jeg er så spændt og nervøs. Her er jeg dog så heldig, at min skønne kæreste er klar til at give mig et los bagi og nærmest tvinge mig afsted. Jeg har aldrig været ret god til at skulle møde nye mennesker, og i dette tilfælde er det nok næsten værre - for hvorfor skulle jeg passe ind? Er jeg god nok til at være en del af dem? Det er nogle af de spørgsmål der kan poppe op i hovedet på mig, selvom jeg jo ved, at det er helt skørt.

Så nu tæller jeg blot dagene ned til det endelig skal ske - og så håber jeg (og tror på) at jeg får en fantastisk oplevelse! Kommer du til at være en del af den?

lørdag den 25. juli 2015

"Det syvende mord (Christchurch-Noir #1)" af Paul Cleave

Det syvende mord (Christchurch-Noir #1) af Paul Cleave, 379 sider, Jentas, 2013

Joe har tjek på alt i sit enkle liv. Han vågner helt af sig selv hver morgen, glemmer aldrig at fodre sine to fisk og besøger sin mor mindst en gang om ugen, hvor det hænder, at han kommer til at putte rottegift i hendes kaffe.

Om dagen har han arbejde som rengøringsassistent på politistationen. Historierne om Christchurch-snitteren, der skal have myrdet syv kvinder, bekymrer ham ikke. Han ved, at Snitteren kun står bag seks af drabene. Det ved han med absolut sikkerhed. Og om natten leder Joe efter den morder, der kopierer ham - manden bag det syvende mord.

Jeg havde denne bog med hjem fra krimimessen i år, så den har faktisk stået på min bogreol i et stykke tid. Jeg glædede mig til at komme igang med den - så da jeg endelig satte mig ned og åbnede den, var det med et smil på læben.

Det tog mig dog et stykke tid at få læst bogen, da den starter rigtig langsomt ud. Der sker ikke så meget til at begynde med, og det gjorde, at bogen kedede mig en smule. Men jeg ville læse den - og jeg ville også læse de to andre. Så jeg blev glad, da der endelig begyndte at ske noget, og jeg nærmest ikke kunne lægge bogen fra mig igen.

Vi møder Joe, der virker til at være en smule skør. Okay - en smule er nok en underdrivelse, men det er virkelig sjovt at se ham som hovedperson. Det havde jeg ikke forventet, og han gav helt sikkert bogen en hel masse humor.

Gennem hele bogen var der flere episoder, hvor jeg havde svært ved at vurderer om han rent faktisk var skør, eller om han bare var ualmindeligt klog. Det synes jeg var en ret fed detalje.

Jeg har det lidt mærkeligt med bogen. Den har ikke som sådan sat sig fast hos mig, men alligevel er der noget der trækker i mig, efter at gå igang med de to andre bøger i serien.  Og jeg tror, at de næste fanger mig lidt mere - nu har man fået baggrunden og man har fået forklaret og observeret hvem Joe er, og hvordan han agerer i forskellige situationer.

Det er en lidt utraditionel krimi i forhold til hvordan hovedpersonen på en og samme tid er morderen og efterforskeren. Det synes jeg er fed - og jeg håber rigtig meget, at det er lige sådan i de næste to bøger!


torsdag den 23. juli 2015

Nyt i reolen #5

Okay - nu kommer endnu et "Nyt i reolen"-indlæg. Og det var da lige godt grov! Tænk sig, at jeg kan blive ved. Denne gang har jeg (igen) ikke selv købt bøgerne. Dem har jeg vundet i en konkurrence på Plusbog's Facebookside. Og det er faktisk ikke kun bøger der er med - men det kan i jo selv få lov til at se på billedet.

Denne pakke var ret sjov at modtage, hvis man kan sige dét. Da jeg åbnede døren onsdag morgen for at tage på arbejde, hang der en hvid sæk på dørhåndtaget med en pakke i. Jeg kunne ikke helt forstår hvor den kom fra, og jeg var derfor nødt til at åbne den med det samme. Det viste sig så at være den pakke jeg havde vundet, og som jeg havde glædet mig rigtig meget til at modtage!

I pakken lå der først og fremmest det fineste bogmærke - og det var (dejligt nok) et af dem, jeg ikke ejede fra Plusbog. Derudover lå der den sødeste lille badge hvorpå der står "I love YA", som jo passer rigtig godt til mig - jeg tænker, at jeg sætter den på min skoletaske. Og så, som det sidste, lå der jo også 2 bøger i den. Det er 2 bøger, som jeg aldrig før har hørt om, så dem glæder jeg min rigtig meget til at få læst på et tidspunkt. Det er "Det første slag" af Robert Muchamore og "Den som tøver" af Astrid Heise-Fjeldgren. Kunne man være mere heldig? Det tænker jeg ikke. På det sidste har jeg haft så meget held med mig, at jeg faktisk har vundet hele 3 konkurrencer - måske det skulle ende ud med, at jeg lavede en for jer?

I hvert fald er jeg rigtig glad for præmien! Og den pynter allerede fint på min bogreol.

mandag den 20. juli 2015

"Den hemmelige have" af Johanna Basford

Den hemmelige have af Johanna Basford, 96 sider, Politikens forlag, 2015

Find farveblyanterne eller tuscherne frem og gå på jagt i Den hemmelige have. Denne male- og tegnebog tager dig med rundt i et spændende sort og hvidt eventyrland med fine illustrationer lige til at farvelægge. Du kan også gå på jagt efter de små dyr og ting, der gemmer sig rundt omkring i haven eller selv fortsætte illustrationerne med dine egne tegninger.

Den hemmelige have er til børn og voksne i alle aldre, som har lyst til at fordybe sig i havens eventyrlige univers.

Jeg var ovenud begejstret for "Den fortryllede skov" af Johanna Basford - og derfor glædede jeg mig også rigtig meget til at komme igang med denne malebog.

Det er samme princip som den anden bog, så dermed kom der ingen overraskelser. Der er nogle helt fantastiske illustrationer i, som man kan farvelægge på livet løs - og det er lavet sådan, at man på intet tidspunkt føler sig "tvunget" til, at skulle male bladene på træerne grønne. Disse kan sagtens blive lilla eller blå - alt efter hvad man selv foretrækker. Og også uden, at det ser helt forkert ud.

En af de ting jeg også rigtig godt kunne lide ved den anden malebog var, at det var virkelig afstressende at sidde med den - og det samme er gældende for denne! Man fordyber sig i den, så meget, at man ikke tænker på alt muligt andet på samme tid. Man kan lade tankerne få frit løb, for man lægger ikke rigtig mærke til dem. Ud over at den er afstressende at sidde med, er den også utrolig afslappende. Man kommer ikke til at tænke på opvasken eller vasketøjet (det kan selvfølgelig også være en skidt ting, hvis dette er noget der SKAL ordnes), og man kan næsten sige, at man sidder i sin egen lille verden.

Min anbefaling af denne er dermed ligesom den anden - prøv den, hvis du har lyst til at slappe af, afstresse eller blot være kreativ. Det er virkelig en billig malebog, der uden tvivl hjælper, hvis man har brug for det.


lørdag den 18. juli 2015

Nyt i reolen #4

Så er der tid til et "Nyt i reolen"-indlæg igen. Denne gang er der ikke så mange, faktisk kun 2, bøger jeg gerne vil vise frem - men til gengæld er jeg så også helt oppe at køre over dem! For ikke så længe siden afholdt Lindhardt og Ringhof en konkurrence på deres Facebook-side "Gerningsstedet". Man kunne vinde "Offer uden ansigt" og "Den niende grav" i to eksemplarer - og signerede! Dem var jeg så heldig at vinde, og i dag har jeg hentet dem på posthuset. Det andet sæt har min svigermor fået som en overraskelse, og dem blev hun glad for!

Jeg har ikke læst nogen af dem, men jeg glæder mig rigtig meget til at komme igang med dem. Jeg håber på at kunne læse dem, lige så snart jeg er færdig med min nuværende bog.

Har i læst nogen af dem?

torsdag den 16. juli 2015

Tag - De syv dødssynder

Jeg er blevet tagget hos Anna til at lave dette tag. Jeg har brugt nogle dage efterhånden, til at tænke over de forskellige svar - og nu kommer jeg endelig med den til jer.

1. Grådighed - hvilken bog er den dyreste og hvilken bog er den billigste du ejer?
Uh, den er svær. Den dyreste jeg har er nok "Harry Potter and the Deadly Hallows" som jeg fik engang for mange år siden. Jeg har altså ikke selv købt den - men jeg ved at den er ret dyr (ligesom resten af serien jo egentlig også er). Den billigste er der flere af - jeg har nemlig en del af de typiske dameblads-romaner, som jo koster nærmest ingenting, fordi de følger med bladet. Mange af dem har jeg ikke læst - og jeg har dem slet ikke på min bogreol.

2. Vrede - hvilken bog har du et had-/kærlighedsforhold til?
Åh, den er også virkelig svær - jeg elsker rigtig mange af mine bøger og har virkelig svært ved at skulle sige, at jeg hader en bog (eller i hvert fald har et hadsforhold til den). Det må nok blive "Mænd der hader kvinder". Jeg synes på en måde at det er en rigtig fed bog, men på samme tid kan jeg bare slet ikke forholde mig til den. Det har jeg det ret svært ved.

3. Frådseri - hvilken bog er den pæneste du nogensinde har købt?
Her er jeg overhovedet ikke i tvivl - for det er helt sikker da jeg købte mine Jojo Moyes bøger i hardback udgave. De er SÅ fine sammen - og virkelig smukke.

4. Dovenskab - er der dele af en bog du ikke læser på grund af dovenskab?
Nej, faktisk ikke - jo, måske siden(siderne) til sidst i en bog hvor forfatteren ofte takker for hjælpen, til dem der nu skal takkes. Det læser jeg sjældent - men ellers får det hele faktisk en tur.

5. Hovmod - hvilken bog er du allermest stolt over at kunne fremvise på din reol?
Jeg ved det helt ærligt ikke - det er jeg ked af at skulle sige. Jeg ville nok sige de signerede bøger jeg har - men man kan bare ikke se at de er signerede, når de står på reolen. Jeg ved det ikke - jeg har svært ved at skulle forfordele min bøger (...eller mine børn kunne man næsten sige), for de betyder allesammen rigtig meget for mig. Jeg er allermest glad for at kunne fremvise alle mine bøger på min reol!

6. Utugt - hvilken karakter kunne du godt tænke dig at få virkeliggjort?
Ååååh - den er svær! Der er så mange, jeg rigtig gerne vil møde. Ville det være OK at opbygge en verden med alle de karakterer jeg har læst om? Nok ikke. Nå - men St. Clair fra "Anna og det franske kys" er helt sikkert en klar vinder. Og så Will fra "Mig før dig". De to dejlige mænd kunne jeg rigtig godt tænke mig at møde i virkeligheden!

7. Misundelse - hvilken bog vil du allerhelst modtage som gave?
Der er faktisk ikke en specifik bog, som jeg allerhelst vil modtage. Har jeg ikke skrevet en ønskeliste til folk, kunne jeg rigtig godt tænke mig, at de tænker over bogen de giver mig - og måske endda selv har læst den og dermed kan anbefale den. For mig er det tanken der tæller - også når det er en boggave.

Det var så mine svar. Jeg håber i synes det var sjovt - for nu kommer vi til det næste. Jeg skal tagge 3 nye, som jeg gerne ser svarer på spørgsmålene også. Her kommer de:

Simone fra Boghjørnet
Katja fra Cautious
Xenia fra Xenias bogblog

Jeg glæder mig til at se jeres besvarelser!

tirsdag den 14. juli 2015

"Tvivlen (After #2)" af Anna Todd

Tvivlen (After #2) af Anna Todd, 626 sider, People's Press, 2015

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Efter en turbulent begyndelse er Tessa og Hardin ved at få tingene til at fungere. Men kun indtil en hemmelighed om Hardins mystiske fortid bliver afsløret og får Tessa til at tvivle. Er Hardin overhovedet den dybe, tænksomme fyr bag facaden, som Tessa har forestillet sig, eller er det noget, hun har bildt sig selv ind? Måske skal hun bare droppe ham og se at komme videre. Men Hardin er svær at glemme, også selvom Tessa har sat både sine venner og skolen over styr for hans skyld.

Hardin ved, at han har dummet sig. Han har ikke tænkt sig at give op og give slip på Tessa. Men kan han overhovedet forandre sig, og vil han virkelig, når det kommer til stykket?

Jeg føler virkelig, at jeg har ventet i evigheder på denne fortsættelse. Det er 2. bog i serien om Tessa og Hardin, og den 1. bog gav jeg 5 stjerner - så jeg var spændt på at se, om denne fortsættelse levede op til den forrige.

Og det er der ingen tvivl om at den gjorde! Bogen er på lige over 600 sider, og jeg sled mig igennem den på blot 2 dage. Jeg kunne ikke lægge bogen fra mig igen - den var helt fantastisk.

Noget af det der gjorde, at jeg ikke kunne stoppe med at læse igen var, at efter hvert kapitel, skete der et eller andet, så man følte, at man var nødt til at vide hvad der ville ske. Det er virkelig godt lavet og der er ingen tvivl om, at jeg allerede nu ikke har tålmodighed til at vente på den næste bog i rækken (selvom jeg er nødt til det).

Den første bog sluttede midt i det hele - eller i hvert fald midt i noget, hvor jeg sad tilbage med en følelse af, at der kunne bogen ikke slutte. Det er heldigvis bedre i denne - man kan lidt bedre forestille sig, at skulle vente på den næste.

Dramaet om Tessa og Hardin fortsætter - og de er så forskellige og så fantastiske begge to. Jeg vil normalt ikke sige at nogen er perfekte, for det er der ingen der er - men de to karakterer er perfekte for bogen. Jeg kunne ikke forestille mig, at tingene skulle ske anderledes, eller at hovedpersonerne skulle opfører sig på andre måder. Det hele passer så godt sammen.

Jeg har svært ved at skrive om bogen, da jeg ret nemt kommer til at afsløre noget så - men én ting kan jeg sige: den fortjener den højeste karakter der overhovedet er muligt!

søndag den 12. juli 2015

Nyt i reolen #3

Så er det vidst blevet tid til at vise mine nyeste bøger frem. Der er kommet en ordentlig stak siden sidst - både fra forlag, vundne konkurrence og selvkøbte. Men jeg vælger i dag kun at vise jer de tre, som jeg tog med mig hjem i går - og så laver jeg et løfte om at forsøge, at blive bedre til at lave disse indlæg.

I anledningen af at jeg er blevet student, tog jeg i dag med min papmor til Århus, for at shoppe og hygge. Jeg købte "kun" 3 bøger, idet jeg besluttede mig for, at tøj nok ville være en bedre idé. Men alligevel er det nu 3 rigtig fine bøger jeg har fået med hjem, og jeg glæder mig rigtig meget til at læse dem alle sammen.

Vi tog i Arnold Busck, som jeg er fuldstændig forelsket i. Vi har ikke en her i Horsens, og jeg er jo vant til Bog og Idé, så jeg besluttede, at det nok var lidt sjovere at prøve noget nyt. Og så havde de nogle rigtig fine tilbud oven i hatten.

Jeg blev virkelig mundlam da jeg trådte ind i butikken. Den er virkelig smuk og indrettet på en sådan måde, at jeg tror, at næsten alle bogelskere vil blive forelsket. Åh, jeg vil snart derop igen! Men skal vi ikke se på de fine sager? Det synes jeg!



1. "Dræb ikke en sangfugl" af Harper Lee
Denne fik jeg til en ualmindelig god pris, så selvfølgelig skulle jeg have denne med hjem på reolen. Jeg har endnu ikke læst den, og jeg var så ked af, at jeg ikke kunne være med i Lovebooks' read-a-long. Men nu har jeg den altså, så jeg kan læse den alligevel.
Jeg fik den til sølle 70 kr., og så endda i en rigtig fin udgave!

2. "Offer uden ansigt" af Stefan Ahnhem
Jeg var ret overbevist om, at jeg allerede havde denne hjemme i reolen, men det viste sig altså bare, at det havde jeg slet ikke alligevel - og da jeg er kommet ind i en krimi-periode, er jeg altså nødt til at læse denne! Den er blevet rost til skyerne, og så har jeg altså svært ved ikke at skulle læse den.

3. "Grey" af E.L. James
Jeg er en Grey-fan. Det er jeg - 100 %. Jeg læste alle 3 bøger lige i rap og på under en uge. Den danske udgave af denne bog udkommer først til september, så i princippet kunne jeg vel godt vente - men det ville jeg altså ikke. Derfor købte jeg den engelske udgave - og så endda til kun 100 kr. Den glæder jeg mig rigtig meget til at læse!

Det var så mine bogkøb. Har i læst nogle af dem - eller har i måske planer om det?

fredag den 10. juli 2015

Fredagsbog #2

Det er efterhånden længe siden jeg har haft lavet et indlæg med en fredagsbog - men det skyldes al den stress der har været med eksamener, så ny synes jeg det var på tide. Jeg er gået igang med "Det syvende mord" af Paul Cleave, som jeg virkelig har ventet længe på, at komme igang med. Jeg vandt den tredje bog ved Rikke, og hentede den ved dette års krimimesse. Samtidig købte jeg de to første bøger i serien, når jeg nu var der - og oven i købet var jeg så heldig, også at få den signeret.

Jeg glæder mig rigtig meget til at komme ordentlig igang med den, for jeg kan virkelig mærke på mig selv, at jeg har savnet at læse en god krimi - og da jeg kun har hørt godt om denne serie, tænkte jeg, at den da ville være perfekt.

Derudover, så synes jeg virkelig også, at bøgerne er så fine at kigge på. De ser vildt spændende ud, som om de bare ligger og råber, at jeg skal åbne dem og komme igang med at læse dem.

Samtidig kan man jo så også spørge sig selv, om de signerede bøger ikke næsten altid er gode? Og jo - det går jeg i hvert fald ud fra!

Serien får mig til at tænke tilbage på denne fantastiske dag (eller weekend er det jo), hvor jeg tilbragte størstedelen af al min tid på krimimessen. Det var en vild og fantastisk oplevelse for mig - og netop derfor glæder jeg mig måske bare endnu mere til at komme igang.

Har i læst serien?

torsdag den 9. juli 2015

"Den fortryllede skov" af Johanna Basford

Den fortryllede skov af Johanna Basford, 96 sider, Politikens forlag, 2015

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Denne vidunderlige nye malebog af Johanna Basford tager læserne med på en farverig rejse langt ind i Den fortryllede skov for at finde frem til slottet og opdage dets hemmeligheder.

I bogen finder du masser af tegninger og illustrationer til at farvelægge og forskønne, men du kan også gå på jagt efter skjulte dyr, magiske objekter og ni specielle symboler, som du møder på den farefulde færd gennem skoven. Når du har fundet frem til alle symbolerne kan du åbne slottets port og afsløre, hvad der gemte sig bag de tykke mure.

Jeg havde virkelig glædet mig til at komme igang med denne malebog. Den er virkelig fin - og allerede inden man åbner den, kan man mærke den gode kvalitet af bogen. Det kan jeg rigtig godt lide - at det ikke "bare" er en malebog, men det er en malebog. Når man så endelig åbner for den, er de tykke og lækre sider lige foran dig, og du kan nærmest ikke vente med at komme igang. Efter at have åbnet og malet den første side i denne malebog, måtte jeg straks ned og købe en anden, som Johanna Basford også havde lavet, nemlig "Den hemmelige have". Så nu står der to i samlingen.

Den uge hvor jeg afprøvede denne, fandt jeg den virkelig afstressende. Og det var virkelig dejligt idet det var en stressende uge med en masse studentergilder, gæster og fester, som jeg havde svært ved at følge med i. Så det betød altså, at jeg indimellem fik nogle pauser fra det stressede liv.

Når jeg fortalte folk om hvad jeg var gået igang med, var der nogle der grinte. Og så måtte jeg jo blot smile tilbage, og forklare dem, at det faktisk virkede. Jeg har allerede fået afsat 4 mere, fordi folk blev helt fascineret.

Kort tid efter den var landet i min postkasse, inviterede jeg min søster over, så hun også kunne afprøve den. Hun blev helt bidt af det også, og er nu også kæmpe fan. Det er altså ikke bare mig, der er skør og synes den er fantastisk.

Jeg er vild med illustrationerne i bogen, som er virkelig fine. Og så er der både store og små mønstre i bogen, som er med til, at man ikke bliver træt af at lave noget i den. Det synes jeg er ret fedt, da jeg førhen har sat med Mandala'er, som jeg ret hurtigt er blevet træt af, fordi det er for ensformigt.

Der er ingen tvivl om, at denne malebog skal have 5 stjerner. Den er så fantastisk - og selvom det er en bog som alle kan købe, bliver den samtidig unik for alle der laver i den. Der er ingen retningslinjer for hvilke farver man skal bruge hvor. Med det mener jeg, at kigger man i fx børnemalebøger, er det ofte ret tydeligt at se, hvad der skal have hvilke farver - og sådan er det ikke i denne. Fantasien får frit løb og får lov til at gøre hvad den har lyst til; ikke hvad bogen beder den om.


mandag den 6. juli 2015

"Strålepigen" af Miina Supinen

Strålepigen af Miina Supinen, 324 sider, Turbine, 2015

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Alle elsker Säde. Hun er en pige, der stråler i sin store appetit på livet, sin ligefremme væremåde og sit afslappede forhold til sex.

Enhver mands drøm, også den midaldrende englænder Victors. Han er arkæolog og lærer og møder den arkæologstuderende Säde på et studieophold i Grækenland. Her finder de ingen klenoider fra fortiden i jorden, og deres veje skilles noget uforløst efter den korte, sanselige affærer.

Men de mødes igen, da Victor får til opgave at lede en hemmelig arkæologisk udgravning i Sädes hjemland, Finland. Og denne gang fanges Victor ikke kun ind i Sädes stærke udstråling, han finder også noget i den finske jord. Det bliver skæbnesvangert for dem begge...

Da jeg modtog denne bog i postkassen, blev jeg simpelthen så glad. Den er virkelig smuk at se på, og det lignede en bog, der var fuld af eventyr. Der er sort/hvid blyantstegninger på forsiden og nogle guld-streger henover, der gør den, på en måde, kongelig at se på. Virkelig smuk - jeg tror næsten, det er den smukkeste bog jeg nogensinde har set.

Inde i bogen møder vi to meget forskellige, og samtidig mystiske, mennesker - Säde og Victor (eller Vic, som han bliver kaldt). De er meget specielle på hver deres måde. Victor er nok det, som man vil kalde en nørd, mens Säde er... en frisk pige. Det er virkelig svært at forklare, men det fungerer virkelig godt, at de er helt deres egne!

Jeg havde ret svært ved at komme igang med bogen, da jeg syntes den virkede ret mystisk. Jeg havde lidt svært ved at fange om man sprang i tiden, eller hvad der skete. Det var ret forvirrende for mig. Og desværre fortsatte det sådan for mig gennem hele bogen. Jeg kan ikke sige, om jeg blot læste den på et forkert tidspunkt, men det fungerede ikke for mig. Jeg havde svært ved at fange, hvad der egentlig skete - og hvornår det skete.

Dét jeg fangede dog, synes jeg fungerer rigtig godt. Det er en sød og sjov historie, som helt sikkert vil fange folk, hvis man interesserer sig for arkæologi og skovens hemmeligheder. Der var nogle ord i den, som jeg var nødt til at slå op, fordi jeg aldrig havde hørt om dem - det gjorde dog ikke så meget, for så lærte jeg også noget nyt.

Det er en bog som kræver tålmodighed og koncentration - den kræver din fulde opmærksomhed. Og kan du give den det, er jeg sikker på, at den kommer frem i lyset hos nogen.


fredag den 3. juli 2015

Om at lytte til bøger

Nu har jeg efterhånden læst/set/hørt om en del, der har kastet sig ud i lydbøger - og også er rigtig glade for dem. Derfor har jeg prøvet mig ad og set, om jeg også kunne finde lykken i dem. For det er jo ret smart - man kan lytte til en bog mens man vasker op, cykler i skole, laver mad, laver lektier og så videre. Så jeg kunne egentlig ikke se noget negativt ved dem. Multitasking er jo fedt!

Men det viste det sig bare, lige i dette tilfælde, ikke at være for mig. Jeg prøvede med nogle forskellige bøger, genrer og oplæsere - men det ændrede sig ikke. Jeg havde for nemt ved at lede tankerne et helt andet sted hen, så jeg "glemte" at lytte efter, hvad der egentlig blev sagt. Og det er måske ikke et tilfælde, for sådan har jeg det jo også, når jeg sidder med en bog. Når jeg læser skal der ikke være for mange lyde omkring mig, og slet ingen samtaler, før end jeg mister koncentrationen og er nødt til at stoppe læsningen.

Jeg troede ellers ikke, at det ville blive et problem, idet jeg blot kunne skrue op for lyden, og så var alle distraktionerne væk. Det viste sig bare, at min hjerne kunne snakke endnu højere. Jeg ved ikke, om det måske bare kræver noget træning, det kan være det kommer en dag. Men kender i nogle fifs, tager jeg imod dem med kyshånd, da jeg synes at konceptet med bøger er super fed!

Jeg ved fx at min mor har brugt det, når hun skulle falde ned og slappe af, uden at tænke på noget andet. Og det er da smart! Man får læst (eller lyttet til) nogen af alle de bøger man gerne vil have læst, samtidig med, at man slapper af på en helt anden måde, end når man læser. Eller også kan man, som jeg allerede har skrevet, lave en masse praktiske ting imens. Det skulle altså bare lige være noget for mig!

Hvordan har i det med lydbøger? Har i nogle tips og tricks?

onsdag den 1. juli 2015

Bogblik på... juni

Juni måned er nu forbi, og det har, for mig, været en lang måned. Det er ikke blevet til ret meget læsning, da eksamenerne har stået for døren, og lige nu er det studenterugerne, der melder sin ankomst. Men snart vender jeg stærkt tilbage mht. læsningen - jeg kan næsten ikke holde andet ud i denne varme.

I juni nåede jeg at læse 5 bøger:

1. "Det burde du have vidst" af Jean Hanff Korelitz, 4/5 stjerner
2. "Savner dig" af Harlan Coben, 5/5 stjerner
3. "Feriegæsterne" af Emma Straub, 3/5 stjerner
4. "Grundstødt" af Setia Vuorela, 2/5 stjerner
5. "Kunsten af forelske sig" af Cecelia Ahern, 4/5 stjerner

Som i kan se, har jeg altså haft nogle rigtig gode læseoplevelser i juni måned. Den absolut bedste var uden tvivl "Savner dig" af Harlan Coben, som jeg faldt pladask for. Krimier tiltaler mig rigtig meget lige for tiden, og denne var ingen undtagelse. Efter "Straf" af Håkan Nesser, var jeg sikker på, at der ville gå et stykke tid, før end jeg stødte på en lige så god krimi igen - det gjorde der, heldigvis, ikke. Denne bog er så fantastisk.

Samtidig har jeg også haft en lidt skuffende læseoplevelse med "Grundstødt" af Seita Vuorela. Dette skyldes nok min alder, kontra den alder jeg mener, bogen er beregnet til.

Jeg glæder mig til at komme igang med juli måned, da det er sommerferie - og dermed er der noget mere tid til, at sætte sig ned med bøgerne. Jeg har allerede et par gode anmeldereksemplarer liggende, som jeg glæder mig til at komme igang med.

Har i haft en lige så god måned, som jeg har? Og har i måske læst nogle af de samme bøger?